Lust, Caution

Lust, Caution In Lust, Caution pendelt Ang Lee tussen Hongkong in 1942, aan het begin en eind van de film, en Shanghai in 1938 in een uitgebreide flash back. In 1942 ontmoeten we aan de mahjongtafel mevrouw Mak, een nieuweling in het dameskransje van mevrouw Yee, wier man een hoge functie heeft bij de geheime politie die met de Japanners collaboreert. Er zindert iets tussen meneer Yee (Hong Kongster Tony Leung) en mevrouw Mak (nieuweling Wei Tang). Ang, die op het filmfestival van Venetië voor Lust, Caution de Gouden Leeuw kreeg, vertelt zijn rauwe verhaal in smeuïge beelden. Maar het is wel een veel koelere film dan Ang Lee’s Brokeback Mountain. Met: Wei Tang, Tony Leung, Joan Chen. scene uit de film Lust, Caution (2007) Oorspronkelijke titel: Se, jie FOTO: A-Film

In Lust, Caution pendelt Ang Lee tussen Hongkong in 1942, aan het begin en eind van de film, en Shanghai in 1938 in een uitgebreide flash back. In 1942 ontmoeten we aan de mahjongtafel mevrouw Mak, een nieuweling in het dameskransje van mevrouw Yee, wier man een hoge functie heeft bij de geheime politie die met de Japanners collaboreert. Er zindert iets tussen meneer Yee (Hong Kongster Tony Leung) en mevrouw Mak (nieuweling Wei Tang). Ang, die op het filmfestival van Venetië voor Lust, Caution de Gouden Leeuw kreeg, vertelt zijn rauwe verhaal in smeuïge beelden. Maar het is wel een veel koelere film dan Ang Lee’s Brokeback Mountain.

Met: Wei Tang, Tony Leung, Joan Chen.