Kunstmatig toerisme

Kunstmatig toerisme BUITENLAND Als een enorme zwerm vogels verlaten de vliegtuigen de startbaan: zo toont de Koreaan Ho-Yeol Ryu op zijn fotomontage Flughafen (2005) de gevolgen van het massatoerisme. Ook kunstenaars als Tracey Moffat, Santiago Sierra en Stuart Hawkins geven hun visie op het georganiseerde reizen. De Oostenrijker Reiner Riedler maakte een collage waarop winter- en zomertoerisme verenigd zijn in een plastic paradijs met zwembaden plus skiliften erboven. Het is allemaal te zien op de expositie All- Inclusive. Die Welt des Tourismus in Frankfurt. T/m 4 mei in de Schirn Kunsthalle, Römerberg, Frankfurt/M. Di, vr-zo 10-19u, wo en do 10-22u. Inl 0049-69299882-0 en www.schirn-kunsthalle.de

Als een enorme zwerm vogels verlaten de vliegtuigen de startbaan: zo toont de Koreaan Ho-Yeol Ryu op zijn fotomontage Flughafen (2005) de gevolgen van het massatoerisme. Ook kunstenaars als Tracey Moffat, Santiago Sierra en Stuart Hawkins geven hun visie op het georganiseerde reizen. De Oostenrijker Reiner Riedler maakte een collage waarop winter- en zomertoerisme verenigd zijn in een plastic paradijs met zwembaden plus skiliften erboven. Het is allemaal te zien op de expositie All- Inclusive. Die Welt des Tourismus in Frankfurt.

T/m 4 mei in de Schirn Kunsthalle, Römerberg, Frankfurt/M. Di, vr-zo 10-19u, wo en do 10-22u. Inl 0049-69299882-0 en www.schirn-kunsthalle.de