Joel Meyerowitz

Joel Meyerowitz De New Yorker Joel Meyerowitz (1938) was een van de eerste fotografen die in de jaren zestig in kleur begonnen te werken. Zwart wit was tot dan toe bon ton, kleur uitgesproken ordinair. Nu fotografeerde Meyerowitz ook nog eens alledaagse dingen (mensen in steden), dus die kleur kon er ook nog wel bij. De prachtig heldere, scherpe en vooral lichtrijke resultaten zijn nu te zien in het fotomuseum in Charleroi. De expositie geeft een selectie van Meyerowitz’ foto’s uit de jaren zeventig. Joel Meyerowitz: Out of the Ordinary 1970-1980, Fotografiemuseum Charleroi, Paul Pasteurlaan 11, Mont-sur-Marchienne t/m 4 mei. Di t/m zo 10-18u. Inl 0032 71 435810 en www.museephoto.be Portfolio 10.tif Meyerowitz, Joel

De New Yorker Joel Meyerowitz (1938) was een van de eerste fotografen die in de jaren zestig in kleur begonnen te werken. Zwart wit was tot dan toe bon ton, kleur uitgesproken ordinair. Nu fotografeerde Meyerowitz ook nog eens alledaagse dingen (mensen in steden), dus die kleur kon er ook nog wel bij. De prachtig heldere, scherpe en vooral lichtrijke resultaten zijn nu te zien in het fotomuseum in Charleroi. De expositie geeft een selectie van Meyerowitz’ foto’s uit de jaren zeventig.

Joel Meyerowitz: Out of the Ordinary 1970-1980, Fotografiemuseum Charleroi, Paul Pasteurlaan 11, Mont-sur-Marchienne t/m 4 mei. Di t/m zo 10-18u. Inl 0032 71 435810 en www.museephoto.be