Jane Birkin

Jane Birkin Zuchtmeisje aller zuchtmeisjes Jane Birkin is niet meer de gewichtsloze nimf die zich kon verschuilen achter het muzikaal talent van de geniale bruut Serge Gainsbourg, in hun ademloze liefdesduet Je t’aime, moi non plus en bijna alle andere liedjes die ze als luchtig sixties-ikoon zong. Gainsbourg is nu zeventien jaar dood en Birkin had gezworen dat ze zonder zijn sturende hand nooit meer zou zingen. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon en inmiddels geeft ze als beeldschone 61-jarige een nieuwe ademtocht aan het repertoire van haar ex-geliefde. Daarbij maakte ze in 2006 het album Fictions waarop ze werk van Tom Waits, Rufus Wainwright en Kate Bush vertolkt. 1 febr Paradiso, Amsterdam British singer Jane Birkin poses for photo during an interview with AFP after her concert at a Tokyo hotel, 08 February 2004. Birkin arrived here as a part of her Asian tour. AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO AFP

Zuchtmeisje aller zuchtmeisjes Jane Birkin is niet meer de gewichtsloze nimf die zich kon verschuilen achter het muzikaal talent van de geniale bruut Serge Gainsbourg, in hun ademloze liefdesduet Je t’aime, moi non plus en bijna alle andere liedjes die ze als luchtig sixties-ikoon zong. Gainsbourg is nu zeventien jaar dood en Birkin had gezworen dat ze zonder zijn sturende hand nooit meer zou zingen. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon en inmiddels geeft ze als beeldschone 61-jarige een nieuwe ademtocht aan het repertoire van haar ex-geliefde. Daarbij maakte ze in 2006 het album Fictions waarop ze werk van Tom Waits, Rufus Wainwright en Kate Bush vertolkt.

1 febr Paradiso, Amsterdam