Gergjev: chef op weg naar einde

Gergjev: chef op weg naar einde Valery Gergjev, de chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, dirigeert nog tien concerten in Rotterdam, voor hij in mei definitief opstapt, al komt hij terug voor zijn Gergjev Festival. Gergjev dirigeert vrijwel alleen nog Brahms: op vier concerten klinken de Tragische ouverture, het Tweede pianoconcert (solist: Nelson Freire) en de Tweede symfonie. Op het concert op 19 febr soleert Maxim Vengerov in het Vioolconcert van Tsjaikovski. Verder klinken van Brahms de Akademische Fest-Ouverture (met Hup, Holland Hup) en de Vierde symfonie. Rotterdams Philh. Orkest en Nelson Freire, piano: 7, 8, 9 febr 20u15 10 febr 14u15 RPho met Maxim Vengerov: 19 febr 20u15 De Doelen Rotterdam Res 010 271717 De russische dirigent Valery Gergjev geeft een openbare masterclass aan drie jonge dirigenten,geselecteerd door het Rotterdams Philharmonisch Orkest: Ivo Meinen, London Symphony Ochestra:Michael Francis en Mariinsky Theater:Gavriel Heine.foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Rotterdam, 6 september 2007 Mentzel, Vincent

Valery Gergjev, de chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, dirigeert nog tien concerten in Rotterdam, voor hij in mei definitief opstapt, al komt hij terug voor zijn Gergjev Festival. Gergjev dirigeert vrijwel alleen nog Brahms: op vier concerten klinken de Tragische ouverture, het Tweede pianoconcert (solist: Nelson Freire) en de Tweede symfonie. Op het concert op 19 febr soleert Maxim Vengerov in het Vioolconcert van Tsjaikovski. Verder klinken van Brahms de Akademische Fest-Ouverture (met Hup, Holland Hup) en de Vierde symfonie.

Rotterdams Philh. Orkest en Nelson Freire, piano: 7, 8, 9 febr 20u15 10 febr 14u15 RPho met Maxim Vengerov: 19 febr 20u15 De Doelen Rotterdam Res 010 271717