EO-directeur Henk Hagoort topman bij publieke omroep

Rotterdam. EO-directeur Henk Hagoort (42) wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van de publieke omroep. Hij volgt in deze functie Harm Bruins Slot op. Dat heeft de raad van toezicht gisteren besloten met instemming van minister Ronald Plasterk (Media, PvdA)

Hagoort is de eerste omroepman die deze functie gaat bekleden. Doorgaans worden politici benoemd. Volgens Cees Smaling, voorzitter van de raad van toezicht, wordt met deze benoeming gekozen ”voor een voorzitter met hart voor de publieke omroep, met bewezen bestuurlijke kwaliteiten en kennis van de relevante dossiers”. Hagoort, die vanaf 1992 bij de EO werkt, vindt dat de publieke omroep er goed voor staat en ziet het als zijn taak de pluriformiteit te verstevigen. ”Ik wil er voor gaan om de kwaliteit verder te versterken. Zo kunnen we samen in Hilversum het verschil maken en impact hebben op de samenleving.”