En verder: Film

Away From Her is de eerste lange speelfilm onder regie van de actrice Sarah Polley (1979), naar een kort verhaal van Alice Munro. Regie: Sarah Polley. Met Julie Christie, gordon Pinsent. In 7 bioscopen. Desmond en het moerasmonster Klei-animatie in de traditie van Wallace and Gromit en Shaun the Sheep. In de eerste Zweedse stop motion-animatiefilm zijn Desmond en de andere dieren in het ‘Frambozenbos’ bang voor het träskpatraskfällan, het moerasmonster en daarom gaat hij met de andere diren een monstermachine bouwen. Zachtaardig maar niet zoetsappig filmdebuut van Zweedse illustrator Magnus Carlsson. Regie: Magnus Carlsson. In: 12 filmtheaters Elizabeth: the Golden Age In de tweede film over Elizabeth I bindt de protestantse ‘virgin queen’ de strijd aan met de katholieke Spanjaarden. De protestantse Britten staan voor de beschaafde westerse wereld die zich verdedigt tegen het katholieke (voor verstaander: islamitische) imperium. Regie: Shekhar Kapur. Met: Cate Blanchett, Clive Owen, Geoffrey Rush. In 15 bioscopen scene uit de film Away From Her (2006) FOTO: A-Film A Film Distribution