een weekeinde vol sport

Live RTL 7, vrij 20.20 u, samenvattingen, RTL 4, zat 23.00 u en zon 19.00 u

PSV heeft na de uitoverwinning op Ajax (woensdag) acht punten voorsprong op Ajax en Feyenoord. Dat lijkt veel. Maar vorig seizoen had de club uit Eindhoven na 22 duels ook zo'n voorsprong op Ajax (en negen punten op AZ). En iedereen weet hoe spannend de ontknoping van die competitie nog is geworden. AZ, dit seizoen geen titelkandidaat meer, ontvangt morgen PSV, terwijl Heerenveen, nog wel in de race om het kampioenschap, bezoek krijgt van Vitesse. Ajax en Feyenoord strijden zondag in de Arena om de punten en FC Groningen, ook nog kanshebber, speelt thuis tegen Roda JC. Vanavond live NAC-FC Twente.

Afrika Cup, Eurosport, zon 18.00 u en 21.30 u

Zondag de eerste kwartfinaleduels in het toernooi om de Afrika Cup. Ghana speelt tegen Nigeria, Ivoorkust stuit op Guinea.

NK Badminton, zat va. 11.00 u, zon va. 12.00 u

Vanaf vandaag tot en met zondag strijden de badmintonners in het topsportcentrum in Almere om de nationale titels. Nationaal kampioene Yao Jie zal haar titel niet verdedigen, Dicky Palyama wel. Kaarten (10 euro) zijn te koop aan de kassa. Kijk voor speelschema’s op toernooi.nl

Voetbal Bundesliga, RTL 7, zat 18.00 u

In Duitsland kennen ze nog een echte winterstop. Half december werden de laatste wedstrijden gespeeld en pas komend weekeinde wordt de voetbalcompetitie hervat. En dat stemt blijkbaar tot tevredenheid, want zelfs de transfermarkt leek in Duitsland in slaap gesukkeld: Sebastian Langkamp verruilde Hamburger SV voor Karlsruher SC. Dat was het.

WB skiën (m/v), Eurosport, zat 10.45 u, zon 10.30 u

Vooral leuk voor de wintersporters die in de stemming willen komen: wereldbekerwedstrijden skiën. Morgen de afdaling (m/v), zondag onder andere de gecombineerde afdaling (m) en de Super G (v).

Tennis, Fed Cup, t/m zondag, www.fedcup.com

De Nederlandse tennissters spelen in Bulgarije om promotie/degradatie in groep 1 van de Europees/Afrikaanse zone in de Fed Cup. Ook de toplanden in de wereldgroep komen in actie.

WB schaatsen, Ned 1, zat 16.00 u en zon 13.09 u

Terwijl de allrounders zich voorbereiden op de WK volgend weekeinde in Berlijn, rijden de afstandspecialisten wereldbekerwedstrijden in het Italiaanse Baselga.