Dirk van Gelder

Dirk van Gelder In het Prentenkabinet van het Haags Gemeentemuseum, ontvouwt zich een hele microcosmos. Er hangen prenten en tekeningen van Dirk van Gelder (1907-1990). Van Gelder was geobsedeerd door de natuur, hij was een meester in het kleinste detail: disteltakjes, boomwortels, vlinders, mossen, schelpen, paddestoelen. En zelfs wanneer hij landschappen met hoge luchten maakte, zie je de dakpannen van de boerderijen in de verte. Het is genieten met een loepje. Van Gelders etsen verraden en grote liefde voor Rembrandt, Van Goyen en Albrecht Dürer. Maar het gaat om meer dan invloed, hij kruipt als ambachtsman in de huid van de ouden. Dirk van Gelder t/m 6 april Gemeentemuseum, Stadhouderslaan 41, Den Haag. Di-zo 11-17u.

In het Prentenkabinet van het Haags Gemeentemuseum, ontvouwt zich een hele microcosmos. Er hangen prenten en tekeningen van Dirk van Gelder (1907-1990). Van Gelder was geobsedeerd door de natuur, hij was een meester in het kleinste detail: disteltakjes, boomwortels, vlinders, mossen, schelpen, paddestoelen. En zelfs wanneer hij landschappen met hoge luchten maakte, zie je de dakpannen van de boerderijen in de verte. Het is genieten met een loepje. Van Gelders etsen verraden en grote liefde voor Rembrandt, Van Goyen en Albrecht Dürer. Maar het gaat om meer dan invloed, hij kruipt als ambachtsman in de huid van de ouden.

Dirk van Gelder t/m 6 april Gemeentemuseum, Stadhouderslaan 41, Den Haag. Di-zo 11-17u.