Charlie Wilson’s War

Charlie Wilson’s War Charlie Wilson was in de jaren tachtig een drijvende kracht achter de geheime bewapening door de CIA van de Afghaanse ‘vrijheidsstrijders’, in de oorlog tegen de Sovjet-Unie. Wilson slaagde erin om van de bewapening van de Afghaanse strijders de grootste geheime operatie uit de geschiedenis van de CIA te maken. Het Sovjetleger beet in het stof, wat een van de factoren was bij het beëindigen van de Koude Oorlog. Maar de Amerikanen hadden zo ongewild hun volgende vijand bewapend: de moslimextremisten. Toch is de film een onbezorgd, vrolijk heldenepos geworden en amusant in de scènes tussen Hanks en Philip Seymour Hoffman. Regie: Mike Nichols. In 40 bioscopen scene uit de film Charlie Wilson's War (2007) FOTO: UPI JULIA ROBERTS as Houston socialite Joanne Herring in the film that tells the raucous true story of the largest covert operation in history: ?Charlie Wilson?s War?.

Charlie Wilson was in de jaren tachtig een drijvende kracht achter de geheime bewapening door de CIA van de Afghaanse ‘vrijheidsstrijders’, in de oorlog tegen de Sovjet-Unie. Wilson slaagde erin om van de bewapening van de Afghaanse strijders de grootste geheime operatie uit de geschiedenis van de CIA te maken. Het Sovjetleger beet in het stof, wat een van de factoren was bij het beëindigen van de Koude Oorlog. Maar de Amerikanen hadden zo ongewild hun volgende vijand bewapend: de moslimextremisten. Toch is de film een onbezorgd, vrolijk heldenepos geworden en amusant in de scènes tussen Hanks en Philip Seymour Hoffman.

Regie: Mike Nichols. In 40 bioscopen