Bloemenveilingen zetten fusie door

Rotterdam. De leden van bloemenveiling VON in Oost-Nederland gaan opnieuw stemmen over de fusie met de bloemenveiling van Vleuten. Nadat de leden van VON vorige week met een marge van 0,6 procent tegen de fusie stemden, wil de directie het volgende maand opnieuw proberen. ”Sommige leden zijn zo geschrokken door het effect van hun tegenstem, dat ze tot inkeer zijn gekomen”, zegt voorzitter Jos Kersten van VON. Een andere groep tegenstemmers maakte juist bekend te willen samengaan met Flora Holland omdat VON, gefuseerd of niet, volgens hen geen bestaansrecht heeft. Vleuten en VON hebben samen een marktaandeel van ongeveer 2 procent. VON vreest juist voor haar voortbestaan als de fusie niet doorgaat. Leden van VON dreigen hun lidmaatschap op te zeggen als VON alleen doorgaat.