Asteroïde scheert langs aarde

Asteroïde scheert langs aarde Hier zie je radarbeelden – eigenlijk vijf opnamen – van Asteroïde 2007 TU24. Die maakte NASA vorige week in de Mojave woestijn in Californië, met een speciale radartelescoop. De Asteroïde raasde dinsdag met 9 km per seconde op 538.000 kilometer afstand langs de aarde. Dat is anderhalf keer de afstand van de aarde tot de maan. Zo vlakbij de aarde is een asteroïde in tweeduizend jaar niet geweest. In Nasa-termen is dat dan ook héél dichtbij. (foto: Reuters/NASA) Low-resolution handout radar images shows asteroid 2007 TU24, taken over a few hours by NASA's Goldstone Solar System Radar Telescope in California's Mojave Desert and released January 25, 2008. The asteroid will pass within 1.4 lunar distances, or about 538,000km (334,000 miles), from Earth on January 29 at 0833 GMT. Image resolution is approximately 20 meters per pixel. REUTERS/NASA/JPL-Caltech/Handout (UNITED STATES) QUALITY FROM SOURCE. EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. REUTERS

Hier zie je radarbeelden – eigenlijk vijf opnamen – van Asteroïde 2007 TU24. Die maakte NASA vorige week in de Mojave woestijn in Californië, met een speciale radartelescoop. De Asteroïde raasde dinsdag met 9 km per seconde op 538.000 kilometer afstand langs de aarde. Dat is anderhalf keer de afstand van de aarde tot de maan. Zo vlakbij de aarde is een asteroïde in tweeduizend jaar niet geweest. In Nasa-termen is dat dan ook héél dichtbij. (foto: Reuters/NASA)