Arcade Fire remixen

Arcade Fire heeft, net als Radiohead (de band die de laatste maanden zo ongeveer alles wat ze doen online zet) en Ryan Adams (die sinds het stranden van zijn relatie maar bizarre filmpjes blíjft maken), de mogelijkheden van het wereld wijde web omarmd.

In oktober verscheen al een interactieve videoclip van het nummer Neon Bible op de Arcade Fire website. En sinds deze week staat een gloednieuw interactief filmpje, ditmaal van Black Mirror, online. Geheel in stijl met alles dat de Canadese band doet, zijn beide clips geen amateuristische You Tube-filmpjes zoals die van Adams, maar professionele, donkere, mysterieuze en vooral erg mooie clips.

Waar het bij Neon Bible allemaal draait om de handen van zanger Win Butler – je kunt ze met één klik op de muis ‘trucjes’ laten doen –, zit de interactiviteit bij Black Mirror ‘m in de muziek. Terwijl de clip rustig zijn verhaaltje vertelt (iets met een reusachtig hoofd in zee en dansende wiebertjes?!) kun je als bezoeker zelf bepalen hóe het nummer klinkt. Met of zonder drums, met of zonder violen – Black Mirror is op zes sporen gezet en álles, behalve Butlers zang, kan aan en uitgezet worden. Maak je eigen remix dus.

Een grotere hit dan Crazy zal Gnarls Barkley nooit meer scoren. Dat vinden de heren Danger Mouse en Cee-Loo zelf waarschijnlijk niet erg. Maar dat ze een waardige opvolger willen maken voor die gigahit die hun debuutalbum was, blijkt uit een van de eerste nieuwe nummers dat online gelekt is: het opzwepende Run. Óf dit nummer het nieuwe, voor april geplande album gaat halen, is onzeker. Het is namelijk één van veertig eventuele albumtracks die het duo al klaar heeft.

www.neonbible.com, http://missionfreak.com/2008/01/28/justify-my-love-new-gnarls-barkley-exclusive/

Rectificatie / Gerectificeerd

Aanvulling

Geplukt van het net

Bij de aflevering van ‘ Geplukt van het net’ in het CS van 1 februari ontbrak de naam van de auteur. Zij heet Anke Meijer.