4 googlen

Op zoek naar duivelse sites

Google in het zwart

www.hell.com

Wanneer je op de site hell.com belandt, zie je een zwarte pagina met een wit rondje met een pijl er in. Nieuwsgierig naar de hel op internet? Eén klik met de muis en je bent er: hell is Google. Voor velen de hemel op internet, maar voor de maker van deze website is het regelrecht de toegang tot de hel. En wat is de hel dan? Een compleet zwarte site met enkel de welbekende witte balk om je zoekopdracht in te vullen en daarachter de knop ‘google search’. Je verwacht dat er na je zoekopdracht links naar de meest duivelse websites worden gegeven, maar niks is minder waar. De zoekmachine werkt precies hetzelfde als Google, sterker nog het ís Google. Best rustig, al dat zwart. En bovendien kost googlen met een zwarte achtergrond beduidend minder energie dan googlen met een witte achtergrond. Minder licht = minder energie = een beter milieu. (MB)

Met bijdragen van Marieke Buijs, Olga van Ditzhuijzen en Leonieke den Heten.