1 Lezen

Liefdesbrieven, als commentaar op het gebrek aan intimiteit in de samenleving.

Brieven lezen, of schrijven

www.sleeptrip.com/300loveletters,www.sothere.com, www.rivertrout.com

Kunstenaar Asia Wong schreef 300 liefdesbrieven aan bekenden (ouders, minnaars, vrienden) en stuurde ze vervolgens op aan willekeurige mensen door het hele land. Bij elkaar moet het een commentaar zijn op het gebrek aan intimiteit in de samenleving. Elk briefje zit op de website verstopt achter een gekleurd blokje, dat ook een eigen betekenis heeft: zo zitten onder de rode en roze blokjes brieven die ze schreef aan geliefden en zijn de donkerblauwe vierkantjes gericht aan familieleden. De liefdesbrieven van Asia Wong bevatten nogal eens weeïge teksten, zodat je je afvraagt: mist Wong intimiteit in de samenleving of alleen in haar eigen leven? Wie echt intieme, maar nooit verstuurde hartenkreten wil lezen die echte mensen schreven aan hun ex of weggelopen vader, moet eens gaan grasduinen op de site So.there – al was het maar om je dood te schrikken van de sentimentele tegeltjeswijsheden. Of laat je inspireren door de volstrekt uit de bocht vliegende liefdesbriefschrijvers op www.rivertrout.com. (OvD)