Televisie Voorkeur

Musical Doe Maar. Nederlandse popmusical over de populaire band uit de jaren tachtig, vijfentwintig jaar na de eerste nummer 1 hit. Tekst en muziek van Henny Vrienten. Met onder anderen Daniël Boissevain en Lenette van Dongen. Ned.1, 21.05-23.20u. Lenette van Dongen in Doe Maar! De Musical Foto: Roy Beusker Beusker, Roy

Informatief

Hello Goodbye. Joris Linssen voert gesprekken op Schiphol. In de speciale nieuwjaarsuitzending een tot over zijn oren verliefde piloot en een moeder die haar zoontje een jaar niet gezien heeft. Ned.1, 20.15-21.05u.

Profiel. Portret van komiek André van Duin. Fons de Poel spreekt met actrice Joke Bruijs, theaterrecensent Henk van Gelder en komiek Jochem Myjer. Ned.2, 22.10-22.50u.

praatprogramma

De wereld draait door. Gasten zijn Bert van der Veer, die de oudejaarsconferences op tv vergelijkt, Amerika-deskundige Willem Post, die vertelt waarom Hillary Clinton tóch president van de VS wordt, en Sandra van Megen-Timmerman, dochter van Gert en Hermien, die Franse chansons zingt. Ned.3, 19.30-20.25u.

Documentaire

Het uur van de wolf. Documentaire over de magie van Harry Potter. De makers volgden schrijfster J.K. Rowling in het jaar dat ze de laatste hand legt aan de Potter-reeks. Haar boeken zijn in 65 talen vertaald en vijf delen zijn al verfilmd. Ned.2, 19.15-20.20u.

De film van mijn leven. In 1999 werden enkele jonge boksers van de boksschool van Abdel Wahhabi in Genk geportretteerd. Felix Baumsteiger was toen vijftien jaar oud, voor hem was boksen een uitlaatklep. Nu is Felix 23 en heeft hij een nieuwe passie: fotografie. Later op de avond wordt de oorspronkelijke documentaire Een knokschool voor het leven uitgezonden. Canvas, 20.50-21.25u. en 00.25-01.00u.

Terra X: Weihrauch für den Pharao - Aufbruch nach Punt. Wetenschappelijke documentaire. Archeologen gaan op zoek naar het mythische land Punt, de bron van wierook voor de farao’s, met een spectaculaire opgraving in Egypte. ZDF, 19.30-20.15u.

Nieuwjaarsconcert uit Wenen.De Franse dirigent Georges Prêtre leidt voor het eerst de Wiener Philharmoniker . Commentaar: Joop van Zijl. Ned.1, 11.10-13.35u.

Nieuwjaarsconcert uit Amsterdam. Het Nederlands Blazersenemble speelt in het Concertgebouw in Amsterdam. Met onder anderen de winnaars van de wedstrijd voor jonge componisten. Het thema is ‘nacht’. Ned.2, 20.20-22.00u.

Samson en Delilah. Operaverfilming van Corina Eijk door Opera Spanga. De opera van Saint-Saëns is in deze film gesitueerd in Gaza. Het oudtestamentische verhaal gaat over de strijd tussen de Israëlieten en de Filistijnen. Eijk koos voor een hedendaagse interpretatie. Met het Aukso Orchestra Poland en het koor Camerata Silesia. Ned.2, 23.35-01.10u.

dans

The Sleeping Beauty. De Franse schrijver Charles Perrault bedacht het sprookje Doornroosje in 1697. In 1890 maakte Marius Petipa er in Sint Petersburg een inmiddels wereldberoemd ballet van. De hierop gebaseerde versie van de Engelse choreograaf Sir Peter Wright wordt gedanst door Het Nationale Ballet in het Muziektheater in Amsterdam. Ned.2, 13.10-16.00u.

drama

Sense and sensibility. Eerste aflevering van een driedelige Engelse serie naar de roman van Jane Austen. Met David Morrissey, Charity Wakefield, Hattie Morahan en Dan Stevens. BBC1, 22.10-23.10u.

Amusement

Dubbel op. Klucht van omroep Max met onder anderen Jon van Eerd, Esther Roord en Lucie de Lange. Dokter Hektor en assistente Valerie voeren niet altijd zuivere praktijken uit in hun kliniek ‘Unlimited Health and Beauty’. Ned.2, 16.10-18.50u.

Kanjer nieuwjaarsshow. Beau van Erven Dorens en Martijn Krabbé gaan op zoek naar de Nederlander met het meeste geluk. In deze spelshow doen kennis en kunde niet ter zake, het lot bepaalt. Vijfhonderd willekeurige kandidaten van de Postcodeloterij maken kans op een geldprijs. RTL4, 20.30-22.30u.

Dirt. Eerste twee afleveringen achter elkaar van een nieuwe Amerikaanse dramaserie over de redactie van een roddeltijdschrift. Courteney Cox speelt hoofdredacteur Lucy Spiller, die over lijken gaat om details van de privélevens van sterren te achterhalen. Net5, 20.30-22.30u.

House. Amerikaanse ziekenhuisserie waarin Hugh Laurie als de antisociale en cynische dokter House mysterieuze aandoeningen ontrafelt. In deze aflevering wordt een patiënt binnengebracht met veertig procent brandwonden en hartklachten. SBS6, 20.30-21.30u.

Parels & Zwijnen. Doorstart op RTL5 van nieuwe afleveringen van de misdaadkomedie van Talpa. Centraal staan onderwereldfiguur Rudy (Ruben Lürsen), ex-rechercheur Dexter (Mike Libanon) en voormalig animeermeisje Daisy (Eva Duijvestein), die allen graag opereren in een schijnbaar wetteloze wereld. Ook met Hans Croiset, Hans Dagelet en Monique Klemann. RTL5, 21.30-22.30u.

Three men in another boat. Vervolg op de serie waarin Griff Rhys Jones, Dara O’Briain en Rory McGrath de Theems oproeiden. Dit keer gaan ze per zeiljacht van de Tower Bridge in Londen naar het Isle of Wight. Eén probleem: Dara en Rory hebben nog nooit gezeild en de zeillessen van Griff slaan niet echt aan. Morgen het tweede deel van dit programma. BBC2, 21.10-22.10u.

The best of Top Gear. Het Britse automagazine heeft de hoogtepunten van het afgelopen jaar op een rij gezet. BBC2, 22.10-23.10u.

Sport

Let’s dance. Registratie van het officiële WK Latijns-Amerikaans showdansen 2007, dat onlangs werd gehouden in het Kurhaus in Scheveningen. Presentatie Sylvana Simons. RTL4, 13.45-14.40u.

Jeugd

Minoes. Vierdelige dramaserie naar het boek van Annie M.G. Schmidt. Minoes was ooit een poes, maar nu is ze een mens met katachtige trekjes. Ze trekt in bij journalist Tibbe, met alle gevolgen van dien. Met Carice van Houten, Theo Maassen en Sarah Bannier. Ned.3, 17.58-18.24u.

Abi. Nieuwe vijfdelige kleuterdramaserie in KRO Kindertijd over de zesjarige Surinaamse Abigail (Abi), die samen met haar ouders in een flat in de Bijlmer woont. Ze komt van alles te weten over haar buren, hun cultuur, levensstijl en gewoontes. Ned.1, 17.00-17.25u.