Statenleden Antillen willen excuses van PVV`er Brinkman

DEN HAAG. Vrijwel alle fractieleiders uit de Staten van de Nederlandse Antillen willen dat PVV-Kamerlid Hero Brinkman publiekelijk excuses aanbiedt voor zijn ”vernederende en denigrerende” uitlatingen over de Antillen. Doet hij dat niet, dan achten zij Brinkmans ”aanwezigheid op de bodem van Curaçao ongewenst”. Ze zullen dan niet deelnemen aan overleg met Nederlandse Tweede en Eerste Kamerleden in januari waarbij hij aanwezig is. Zij reageren op een motie die het PVV-Kamerlid eerder indiende om de Nederlandse banden met de Antillen te beëindigen. Brinkman zei toen tijdens een Kamerdebat dat de Antillen op marktplaats.nl te koop aangeboden zouden moeten worden. In een reactie liet Brinkman zaterdag weten dat de Antilliaanse fractieleiders ”lange tenen” hebben en dat hij niet van plan is excuses aan te bieden.