Patriots schrijven NFL-geschiedenis

EAST RUTHERFORD. De American-footballploeg New England Patriots heeft zaterdag geschiedenis geschreven. De spelers wonnen hun laatste wedstrijd in de reguliere competitie en behaalden daarmee hun zestiende overwinning op rij. Het team uit Boston versloeg de New York Giants met 38-35. Het is voor het eerst sinds 1972 dat een ploeg er in slaagt alle wedstrijden te winnen. Toen lukte dat de Miami Dolphins, maar de competitie bestond destijds uit veertien wedstrijden. De New England Patriots gaan nu door naar de play-offs. Het team vestigde ook een nieuw NFL-record voor de meeste punten in één seizoen: 589. Het oude record met 556 punten vestigden de Minnesota Vikings in 1998. Om de finale om de Super Bowl te bereiken hoeven de Patriots maar twee keer thuis te winnen in de play-offs.