Overleden in 2007: Ryszard Kapuscinski (74)

Overleden in 2007: Ryszard Kapuscinski (74) 23 januari Poolse journalist die bekend werd door literaire reportages over de val de de Ethiopische keizer Haile Selassie en de islamitische revolutie in Iran. Zijn laatste boek was Reizen met Herodotus, over de plaatsen die de Griekse schrijver bezocht. This undated picture shows Polish author and journalist Ryszard Kapuscinski in Warsaw. Kapuscinski, several times cited as a likely candidate for the Nobel literature prize, has died 23 January 2007 at the age of 74. AFP PHOTO/REPORTER/POLAND OUT AFP

23 januari

Poolse journalist die bekend werd door literaire reportages over de val de de Ethiopische keizer Haile Selassie en de islamitische revolutie in Iran. Zijn laatste boek was Reizen met Herodotus, over de plaatsen die de Griekse schrijver bezocht.