Overleden in 2007: Jean Baudrillard (77)

Overleden in 2007: Jean Baudrillard (77) 6 maart Franse socioloog en filosoof die bekend werd om zijn kritiek op de consumptiemaatschappij en graag provoceerde. Hij was gefascineerd door de Amerikaanse cultuur en samenleving, die hij ironisch omschreef als ‘gerealiseerde utopie’. (FILES) Photo taken 13 November 2001 in Paris shows French philosopher and sociologue Jean Baudrillard posing. Baudrillard died 06 March 2007 in Paris according to his entourage. The author of around 50 books, Baudrillard was one of the most influential post-modern thinkers, renowned for his criticism of the consumer society. AFP PHOTO ERIC FEFERBERG AFP

6 maart

Franse socioloog en filosoof die bekend werd om zijn kritiek op de consumptiemaatschappij en graag provoceerde. Hij was gefascineerd door de Amerikaanse cultuur en samenleving, die hij ironisch omschreef als ‘gerealiseerde utopie’.