Overleden in 2007: Ingmar Bergman (89)

Overleden in 2007: Ingmar Bergman (89) 30 juli Zweedse toneel- en filmregisseur die drie maal een Oscar won voor de beste niet-Engelstalige film. Hij wás in de jaren vijftig, zestig, zeventig en tachtig de Zweedse cinema en door hem was de Zweedse cinema vooraanstaand in de wereld. (FILES). Unlocated picture dated in the 1970s shows legendary Swedish filmmaker Ingmar Bergman (L) with Swedish filmmaker Sven Nykvist. Legendary arthouse film director Ingmar Bergman died 30 July 2007 aged 89 at his home on the Swedish island of Faaro, his sister Eva told the TT news agency. Bergman was widely acclaimed for films such as "The Seventh Seal" (1957) and "Fanny and Alexander" (1982), which won four Oscars, including for Best Foreign Language Film. AFP PHOTO FILES PRESSENSBILD AFP

30 juli

Zweedse toneel- en filmregisseur die drie maal een Oscar won voor de beste niet-Engelstalige film. Hij wás in de jaren vijftig, zestig, zeventig en tachtig de Zweedse cinema en door hem was de Zweedse cinema vooraanstaand in de wereld.