Overleden in 2007: Abbé Pierre (94)

Overleden in 2007: Abbé Pierre (94) 22 januari Alias van de priester Henri Grouès, schutspatroon van de Franse daklozen en het sociale geweten van Frankrijk. Hij richtte voor de armen de internationale Emmaüs-beweging op. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hielp hij joden vluchten naar Zwitserland. French priest Abbe Pierre, a well-known figure in the fight against poverty, leaves the Elysee Palace in Paris in this January 6, 2004 file photo. Pierre died at the Val de Grace hospital in Paris on January 22, 2007. He was 94. REUTERS/Charles Platiau/Files (FRANCE) Reuters

22 januari

Alias van de priester Henri Grouès, schutspatroon van de Franse daklozen en het sociale geweten van Frankrijk. Hij richtte voor de armen de internationale Emmaüs-beweging op. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hielp hij joden vluchten naar Zwitserland.