next year: Tom-Jan Meeus

Tom-Jan Meeus, NRC-correspondent in Washington. Meeus krijgt een druk jaar met de aanstaande presidentsverkiezingen in de VS.

Van wie of wat wilt u in 2008 niets meer horen?

„Van alle mensen die extreme opvattingen verkondigen om alleen maar op te vallen. Van de kunstenaars, politici en opiniemakers die zo dol zijn op zichzelf (en hun werkjes, partijtjes en artikeltjes) dat ze bereid zijn de maatschappij te verscheuren om de eigen voortreffelijkheid onder de aandacht te brengen.”

Van wie wilt u juist meer horen?

„Van degenen die te zacht praten voor de moderne media (en dan vooral voor televisie en internet). De schuchtere denkers, de twijfelaars – de mensen die zonder uitroepteken spreken omdat ze werkelijk iets te vertellen hebben.”

Wat gaat u volgend jaar minder doen?

„Naar het computerscherm kijken.”

Wat gaat u juist meer doen?

„Verkiezingen, erop af! Historische race. Wordt het Hillary tegen Romney? Obama versus McCain? Verslavend, nu al. Van mij mag 2008 jaren duren.”