next year: Jaap

‘Terror’ Jaap, berucht bewoner van de ‘miljonairsvilla’ uit het tv-programma De Gouden Kooi.

Van wie of wat wilt u in 2008 niets meer horen?

„Ik wil niets meer horen van mijn medemiljonairs – lees logees – die mijn riante Villa met hun aanwezigheid verstoren. En ook niets van alle critici en hypocrieten die zo gemakkelijk oordelen over wat er reilt en zeilt in de Kooi, zonder dat ze het leven hier daadwerkelijk hebben ervaren als bewoner.”

Van wie of wat wilt u juist meer horen?

„Ik wil meer horen van alle stemmetjes die zich ongehoord voelen en verborgen zitten in het binnenste van mijn schizofrene persoonlijkheid. Ik wil dat die stemmetjes opkomen voor hun bestaansrecht en zich meester maken van mijn lichaam. Ik wil geleefd worden en mijn vrije wil opgeven aan de duistere krachten die zich bevinden in de spelonken van mijn bizarre geest.”

Wat gaat u volgend jaar minder doen?

„Een betere wereld begint bij jezelf. Daarom ga ik in De Gouden Kooi het initiatief nemen om te stoppen met ruzie maken. Let’s make love, not war. Oorlog en ruzie gaan hand in hand. Door klein te beginnen, hoop ik dat fans van De Gouden Kooi het goede voorbeeld volgen en door een sneeuwbaleffect de instelling van mensen te veranderen.”

Wat gaat u juist meer doen?

„Ik ga me meer bezighouden met politiek. Ik vind namelijk dat de normen en waarden in ons land ver te zoeken zijn. De excessen die ik soms op tv zie, doen me pijn. Niemand staat op om dit te stoppen. Ik zie soms een programma waarin een psychopathische dikzak over mensen heen kotst, emmers paardenbloed of paardenstront over ze heen gooit. Dat is toch fokking niet normaal?! Zo’n labiel persoon moet ogenblikkelijk tegen zichzelf beschermd worden en onder curatele gesteld bij Wouter Bos.”