next year: Isolde Hallensleben

Isolde Hallensleben, tv-presentatrice, oud-Jakhals, invaller bij De Wereld Draait Door en vanaf donderdag 3 januari te zien in Aan de Bak! op Nederland 3, 21:55 uur.

Van wie of wat wilt u in 2008 niets meer horen?

„De man met de hamer, die me zo nu en dan een genadeloze klap op m’n kop geeft. Graag vermijd ik deze rotzak in 2008, pollens! Hoewel ik natuurlijk geheel zelf verantwoordelijk ben voor elke rendez-vous. Ik ben een jonge hond, nieuwsgierig en een workaholic. Daarnaast zit ik graag met vrienden in een restaurant om met de nodige wijn het laatste nieuws, filosofische overpeinzingen en ordinaire roddels uit te wisselen.”

Van wie of wat wilt u juist meer horen?

„Lies Visschedijk. Zij is een prachtige, grappige en intelligente actrice. De voorstellingen van haar theatergroep Bloody Mary zijn om te smullen. Lies Visschedijk maakt zichzelf vaak onooglijk om dan de sterren van de hemel te zingen. Wonderlijk en heerlijk om naar te kijken. Ze speelt ook in de film Alles is Liefde en het televisiedrama De Prins en Het Meisje. Kleine rollen, helaas. Dus binnenkort graag een speelfilm met in de hoofdrol deze prachtdame!

Wat gaat u volgend jaar minder doen?

„Het woord ‘minder’ komt niet voor in mijn vocabulaire.”

Wat gaat u juist meer doen?

„Tot nu toe heb ik heel erg bij de dag geleefd. Langer dan drie maanden plan ik liever niet vooruit, anders word ik onrustig. Maar soms zou ik wat verder vooruit moeten denken. Laatst las ik in Nieuwe Revu over de grootste nachtmerrie van Hans van der Togt: om als eenzame oude nicht in een verpleeghuis te eindigen. Toen kwam een oude droom weer boven. Ik zou graag een groot huis willen kopen en dan mag Hans van der Togt op de benedenverdieping komen wonen. Misschien kan mijn vriend Peer Mascini er tegen die tijd ook gezellig bij. Het zijn mannen waar ik van houd. Extravert, met humor en zelfspot, en ze houden van een wijntje. Dan nemen we een lekkere verpleger in dienst die goed kan koken. De muren plakken we vol boeken, cd’s en een filmscherm. En dan leg ik een puike wijnkelder aan onder het huis. We moeten uitkijken naar onze oude dag, in plaats van hem te vrezen.”