Mexico neemt wapens 150 agenten in beslag

ROSARITO. Het Mexicaanse leger heeft de van ongeveer 150 politiemensen in de stad Rosarito wapens in beslag genomen. De Mexicaanse regering verdenkt de agenten van samenwerking met drugsbendes, zo meldden de Mexicaanse kranten La Jornada en El Universal zaterdag. Hugo Torres, de burgemeester van Rosarito, niet ver van de grens met de Verenigde Staten, is recentelijk meerdere keren door drugsbendes met de dood bedreigd. Een week geleden werd een aanslag gepleegd op de politiechef van Rosarito. Hij bleef ongedeerd, maar een van zijn lijfwachten werd gedood. De autoriteiten willen onderzoeken of de in beslag genomen wapens zijn gebruikt tegen de politiechef. Door drugsgerelateerd geweld zijn in 2007 in Mexico ongeveer 2.500 mensen om het leven gekomen.