Gijzelaars FARC nog niet in veiligheid

Villavicencio. De Colombiaanse rebellenbeweging FARC heeft nog niet de drie gijzelaars vrijgelaten, zoals ze heeft beloofd in een met Venezuela gesloten overeenkomst. De Venezolaanse president Hugo Chávez vreest dat zijn opzet mislukt als de impasse nog lang blijft voortduren. Vanuit Venezuela zou een konvooi van vliegtuigen en helikopters, beschilderd met het logo van het Rode Kruis, naar een onbekende locatie vliegen om de gijzelaars op te halen. Maar de FARC heeft nog steeds niet laten weten waar ze kunnen worden opgehaald. Het gaat om twee voormalige Colombiaanse politici en de jonge zoon die een van hen in gevangenschap op de wereld heeft gezet. ”Als dit nog drie, vier of vijf dagen doorgaat, kan het mislukken en moeten we iets anders bedenken”, zei Chávez zaterdag. De Colombiaanse Vredescommissaris Carlos Restrepo zei gisteren dat de regering de missie nog steeds ondersteund en dat ze zal wachten, zo lang als nodig is.