Bos, Kanis en Vos bij NK baanwielrennen twee keer de sterkste

ALKMAAR. Theo Bos, Willy Kanis en Marianne Vos veroverden ieder twee titels bij de nationale kampioenschappen baanwielrennen. Boegbeeld Bos won gisteren het sprinttoernooi door in de finale Teun Mulder te verslaan. Het was zijn elfde nationale titel. Op het internationale podium verloor hij voor het laatst in maart 2005 een sprintwedstrijd. Evenals Bos ligt ook Kanis op schema voor de Spelen, volgend jaar in Peking. Ze overtuigde met titels op keirin en sprint. Marianne Vos voegde gisteren de titel puntenkoers toe aan haar eerder behaalde zege op scratch. Op de puntenkoers is ze medaillekandidaat in Peking, op de individuele achtervolging slaagde ze er niet in kampioen te worden. Ellen van Dijk, tijdritkampioene op de baan, was duidelijk te sterk.