Bodylotion tegen file

Het is wel een a-commerciële stap, erkent Ikea Delft: klanten met een lokkertje vragen rond de feestdagen niet langs te komen. Wie pas in januari bij de vestiging winkelt, krijgt een „relaxpakketje” met bodylotion en slippers cadeau.

De woonwinkel hoopt met dit ontmoedigingsbeleid verkeersdrukte op de A13 te voorkomen. Dat lukt niet helemaal. Rijkswaterstaat moest gisteren de afrit Delft/Pijnacker afsluiten toen het Ikea-parkeerterrein vol was.

Omdat de snelweg vorig jaar op drukke dagen volledig dichtslibde hield Ikea de vestiging Delft deze Tweede Kerstdag zelfs dicht. De dag erna, afgelopen donderdag, was Ikea wel open en stond er de hele middag file. Rijkswaterstaat kan afritten afsluiten, maar kan niet de winkel verplichten te sluiten. Oorzaak van de overlast is een verbouwing, waardoor het aantal parkeerplaatsen is gehalveerd. Vóór Pinksteren moeten de problemen zijn opgelost.