4 Bladeren

Geen verrassingen in SpecialBite.

Special Bite 2008

Prijs: 8,95 euro

Anders dan bij restaurantgidsen die gastronomische criteria hanteren, is voor SpecialBite ook het interieur en locatie belangrijk. In de editie van 2008 staat een waarderingssysteem zodat je, in de woorden van hoofdredacteur Tom de Bruijn, in één oogopslag kunt zien waarin de 501 restaurants uitblinken. „Wil je een keer echt goed eten en maken het interieur of de locatie je niet zoveel uit, of moet je juist enorme indruk maken op je date met een subliem ingericht restaurant en is het eten wat minder belangrijk?” Grootste bezwaar van SpecialBite is, net als bij eerdere edities, dat de gekozen restaurants voor inwoners uit die stad geen verrassing zijn, zo bleek uit een steekproef op de redactie van nrc.next. Het zijn vaak plekken waarvan je zelf al hebt gehoord. SpecialBite 2008 is dus vooral leuk voor wie eens in een andere stad wil gaan eten en niet weet waar. (TK)

Met bijdragen van Toon Beemsterboer, Titia Ketelaar, Viola Lindner en Juliette Vasterman