3 gezond doen

2008: meer vitamientjes.

Bestel multivitamine op maat

www.natuals.com

Drogisten en supermarkten verkopen een groot assortiment aan voedingssupplementen. Vaak gaat het om multipreparaten met dertien vitamines en veertien mineralen. Critici zeggen dat het onzin is om deze pillen te slikken. In de westerse wereld hebben mensen geen tekort aan vitaminen, ook niet als ze alleen maar junkfood eten. Bovendien kan een te hoge dosering vitaminepillen gevaarlijk zijn. Wie ze toch graag inneemt, kan ze het beste online bestellen bij Natuals. Daar vul je namelijk eerst een uitgebreide vragenlijst in: hoeveel weeg je, hoe oud ben je, rook je, sport je, ben je vegetarisch, hoeveel aardappelen, rijst en worst eet je, hoeveel groente eet je op een dag? Aan de hand hiervan wordt gekeken welke vitamines en mineralen je (extra) kunt gebruiken. Deze ‘Personal Multi’ valt thuis op de deurmat. Per maand betaal je 15,90 euro. (JV)