2 leren

Geen saaie taalles meer

Taal leren

www.wordchamp.com

Om een taal te leren, hoef je niet langer kinderachtige opdrachten uit middelbare schoolboeken te maken. De website Wordchamp maakt een taal leren niet alleen veel effectiever, maar ook een stuk leuker. De website heeft duizenden woordenlijsten in 118 talen, die variëren van Arabisch, Chinees, Spaans en Engels tot Thai, Tsonga, Creools en Swahili. In deze talen kun je talloze oefeningen maken, variërend van grammatica tot vocabulaire en woordbetekenissen. Je kunt bijvoorbeeld vocabulaire trainen door een woordenlijst te kiezen, die willekeurig woorden afvuurt. Jij moet dan de vertaling geven. Het programma onthoudt de gemaakte fouten, en die woorden worden vaker gevraagd. Ook houdt het programma de tijd bij die je nodig hebt om de vertaling te geven. Je kunt ook zelf woordenlijsten invoeren. De website is, na aanmelding, gratis. (TB)