Zorgen van de dominee over `De prins en het meisje` 1

Ds. Carel ter Linden betoogt op de Opiniepagina van 24 december dat het tweeluik `De Prins en het Meisje` op kwalijke wijze de reputatie van de heer en mevrouw Van Oranje-Wisse Smit beschadigt. Stellig en met veel gevoel voor drama stelt onze hofdominee dat het voor Mabel en Friso het ergst moet zijn om `...te weten dat er nu misschien mensen zullen zijn in dit land die... zouden kunnen gaan twijfelen aan de integriteit van hun liefde`.

Deze uitspraak vond ik van zoveel gevoel voor humor getuigen, dat ik Carel ter Linden er sterk van verdenk dat hij deze tekst van Youp `gejat` heeft.

Volgens mij hoeft de dominee van de prins en het meisje zich absoluut geen illusies te maken: er zijn nu al volop mensen die twijfelen aan de integriteit van hun liefde. En de mensen die dat niet doen, keken waarschijnlijk op het andere net naar de volkse variant van deze VPRO-film: `Boer zoekt vrouw`.