Zacht weekeinde

Het weer ziet er dit weekeinde zacht uit met vooral vandaag een paar buien. Vanaf maandag komt het weer opnieuw onder invloed van een hogedrukgebied, verdwijnt de wisselvalligheid en gaan de temperaturen flink omlaag. Blikvanger op de weerkaarten vandaag is een lagedrukgebied dat van de Noordzee naar Scandinavië trekt. Het bijbehorende koufront is Nederland vannacht al gepasseerd, een volgend komt er de komende nacht achteraan. De buien, horend bij het oude front, trekken vanochtend vrij snel naar het oosten weg. Nieuwe buien trekken vanavond binnen. In de tussenliggende periode is vanmiddag vooral in het westen de zon even te zien, in het binnenland zijn ook wolkenvelden. Bij een matige tot vrij krachtige, aan zee harde zuidwestelijke wind wordt het vanmiddag 7 tot 9 graden. Bij de buien van vanavond kan ook hagel of onweer voorkomen. Morgen is het op de meeste plaatsen droog en vanuit het westen laat de zon zich wat vaker zien. De westelijke tot noordwestelijke wind is matig, aan zee nog vrij krachtig en het wordt opnieuw tussen 7 en 9 graden. Daarna wordt het winters.