Vuurwerkverkoop

Vuurwerkverkoop Breda, 29 dec. Vuurwerkwinkels in het hele land zijn gisteren overspoeld door vroege kopers. Volgens een woordvoerder van het brancheoverleg vuurwerkhandelaren waren er 30 procent meer klanten dan de eerste verkoopdag vorig jaar. Veel mensen hadden een vrije dag en gingen al naar de winkels. De woordvoerder verwacht niet dat de grote drukte aanhoudt. Naar verwachting geeft de consument dit jaar 60 miljoen euro uit aan vuurwerk. Er is al voor ongeveer 10 miljoen euro besteld bij de verkooppunten. Vooral de duurdere vuurpijlen en de zogeheten cakeboxen zijn populair. Inmiddels hebben de opsporingsinstanties tot en met donderdag in totaal 69.990 kilo vuurwerk in beslag genomen. Dat is veel minder dan op hetzelfde tijdstip vorig jaar toen al ruim 139 ton was afgepakt, blijkt uit de Vuurwerkbarometer 2007 van het Openbaar Ministerie. Foto Joyce van Belkom Nederland, Breda, 28-12-2007 Vuurwerkverkoop Bart Poppelaars. Foto: Joyce van Belkom Belkom, Joyce van