Spyker hoeft jaarrekening 2006 niet te herzien

Amsterdam, 29 dec. De fabrikant van luxe sportwagens Spyker hoeft zijn financiële resultaten over 2006 niet te herzien. Dat heeft de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam gisteren bepaald. Volgens het hof geeft de jaarrekening een eerlijke en waarheidsgetrouwe weergave van de financiële prestaties van Spyker. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) had aanpassing van de jaarrekening geëist. Volgens de beurswaakhond bevatte het financiële verslag grote onvolkomenheden, onder meer ten aanzien van de aankoop van het inmiddels weer afgestoten Formule 1-team van Spyker. De Ondernemingskamer stelde de autofabrikant echter op alle punten in het gelijk. Het aandeel Spyker schoot op de beurs in Amsterdam na de uitspraak van de Ondernemingskamer met ruim 6 procent omhoog.