In Feiten

Maandag 24 december

De Britse oud- premier Tony Blair heeft de Anglicaanse Kerk verlaten en is toegetreden tot de Rooms-Katholieke Kerk.

Wild wordt steeds populairder. Vooral voor de Kerstdagen zijn de wilde zwijnen, herten, konijnen, fazanten en eenden niet aan te slepen, zeggen poeliers, supermarkten en wildimporteurs.

Sympathisanten van de verbannen oud-premier Thaksin Shinawatra hebben in de verkiezingen van zondag in Thailand een royale overwinning behaald.

Bij een brand in een Chinees restaurant in Arnemuiden komen de vier dochters van de eigenaren om het leven. De meisjes waren 8, 7, 3, en 1 jaar oud.

Dinsdag

Koningin Beatrix houdt de traditionele kersttoespraak waarin zij pleit voor meer gemeenschapszin en verdraagzaamheid.

Ten minste 45 mensen komen om het leven bij de ontploffing van een oliepijplijn in de omgeving van Lagos in Nigeria. De slachtoffers zijn omwonenden die brandstof aftapten van een pijpleiding, aldus de autoriteiten.

Woensdag

Het Servische parlement besluit dat Servië geen lid van de Europese Unie zal worden als het Westen een onafhankelijk Kosovo erkent.

Twee TNT-medewerkers vinden in een brievenbus in Dedemsvaart witte poeder. Het blijkt later ongevaarlijk. .

Een Siberische tijger die uit haar kooi in de San Francisco Zoo ontsnapt, doodt een 23-jarige bezoeker , twee van zijn vrienden raken zwaar gewond.

Donderdag

De Pakistaanse oud-premier en oppositieleidster Benazir Bhutto komt om bij een zelfmoordaanslag in Rawalpindi, de garnizoensstad bij Islamabad.

Geert Wilders, fractieleider van de PVV, wil dat het staatshoofd uit de regering wordt gezet. Hij reageert op de kerstboodschap van Koningin Beatrix.

De VS steunen onderhandelingen met Talibaanvertegenwoordigers zolang die geen banden onderhouden met Al-Qaeda en de Afghaanse grondwet aanvaarden. Dat verklaart de Amerikaanse ambassadeur in Kabul, William Wood.

Vrijdag 28 december

De zorgverzekeraars hebben de laatste zes kwartalen door aanhoudende verliezen op de basispolis voor bijna 700 miljoen euro ingeteerd op hun buffers tegen verliezen.

Enkele uren na een nieuwe ronde van onderhandelingen tussen Israël en de Palestijnen over een vredesregeling hebben Israëlische militairen vannacht een lijfwacht van een Palestijnse onderhandelaar doodgeschoten.

Een agent uitmaken voor ‘homo’ is een belediging en dus strafbaar. Dat bepaalde het gerechtshof in Den Bosch in hoger beroep.