Film van de dag

Uit James and the Giant Peach (Henry Selick, 1996, VS/GB). James and the Giant Peach Year: 1996 Director: Henry Selick Based upon Roald Dahl's book PHOTOS12

James and the Giant Peach. Deze film, naar het boek van Roald Dahl, is een combinatie van live-action, animatie (de droomscène) en poppenanimatie. De poppenanimatie is virtuoos en fantasievol. Alle figuren hebben een eigen karakter. Ook de details in de animatie, zoals schaduw en textuur, zijn zorgvuldig. De perzikhuid heeft duizenden zachte haartjes, waar de wind doorheen ruist en voetstappen hun sporen achterlaten. De live-action elementen met de twee enge tantes van James zijn vet aangezet, met heerlijk karikaturale rollen van Joanne Lumley en Miriam Margolyes. Doordat deze scènes hevig gestileerd zijn, verloopt de overgang naar de poppenanimatie geheel rimpelloos. Het middengedeelte is het fantasierijkst, met griezelige avonturen en grappige interactie tussen de onverschrokken duizendpoot en de bang aangelegde aardworm.(Henry Selick, 1996, VS/GB), België 1, 14.05-15.25u.