Wild Oats XI wint opnieuw zeilrace Sydney-Hobart

Wild Oats XI wint opnieuw zeilrace Sydney-Hobart Hobart, 28 dec. Het Australische jacht Wild Oats XI heeft vannacht (Nederlandse tijd) voor de derde achtereenvolgende keer de Sydney-Hobartrace gewonnen. De 82 deelnemende boten waren woensdag vertrokken uit Sydney. Wild Oats heeft sinds 2005 het record in handen van de jaarlijkse race tussen het vasteland van Australië en Tasmanië; één dag, achttien uur, veertig minuten en tien seconden. Nu deed de winnaar bijna drie uur langer over de 628 zeemijl (1.163 kilometer) lange oversteek. Een half uur na Wild Oats kwam het Britse jacht City Index Leopard als tweede over de finish. Op weg naar Hobart verspeelde het Australische Skandia zijn derde positie toen op 150 zeemijl voor Hobart de mast brak. De meeste boten worden voor de jaarwisseling in Tasmanië verwacht, de boot in laatste positie, het Britse Capriccio of Rhu, niet voor 4 januari. De race wordt voor de 63ste keer gehouden. Foto AFP This handout from Rolex shows the yacht Wild Oats XI arriving in Hobart as it wins the 63rd annual Sydney to Hobart yacht race, 28 December 2007. The Australian supermaxi Wild Oats XI won the Sydney to Hobart race for a third year in a row, becoming the first boat to snatch three consecutive line honour victories in 59 years. RESTRICTED TO EDITORIAL USE NO COMMERICAL USE AFP PHOTO / HO / ROLEX / Carlo BORLENGHI AFP