Waterkerssalade met peer en granaatappel

Voor 4 tot 6 personen: 1 grote, net rijpe peer3 eetlepels vers citroensapextra vergine olijfolie naar smaakzeezout en versgemalen zwarte peper½ verse granaatappel200 gram waterkers

U kunt deze salade in een grote, brede, ondiepe schaal serveren, of in kleine porties op individuele borden schikken als garnituur bij bijvoorbeeld wild.

Snijd de peer in de lengte in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van ongeveer 1 centimeter groot. Doe de blokjes peer in een kom. Schep er het citroensap en een paar eetlepels olijfolie door. Bestrooi licht met zout en peper en schep losjes om. Dek de kom af en maak de rest van de salade klaar. (U kunt dit even van tevoren doen, maar laat niet langer dan een paar uur staan. De peer wordt al vrij snel zacht en papperig.)

Schep het zaad uit de gehalveerde granaatappel en doe de zaadjes in een kom. Verwijder de witte velletjes die ertussen zitten. Dit is noodzakelijk voor zowel de smaak als de presentatie.

Verwijder de dikke stelen van de waterkers. Was de overige takjes in koud water en slinger ze droog. Doe de waterkers in een brede, ondiepe schaal – als u dit gerecht als salade wilt serveren – en besprenkel met een paar eetlepels olijfolie (of naar smaak). Strooi er wat zout en peper over. Schep de blokjes peer met hun dressing losjes door de waterkers. Sprenkel er de granaatappelzaadjes over en dien onmiddellijk op.

Kim Maclean

Morgen: geprakte koekjes