Vion koopt Brits bedrijf

Het Brabantse vleesbedrijf Vion, de grootste slager van Europa, neemt een meerderheidsaandeel in het Engelse voedingsmiddelenbedrijf J&J Tranfield. Dit heeft Vion gisteren bekendgemaakt.

De overname past in de ontwikkeling die Vion doormaakt van slachterij naar leverancier van verwerkt voedsel. In september kocht Vion het Limburgse groenteverwerkingsbedrijf Oerlemans. Ook is de Britse markt al lang van belang voor Vion, dat speciaal varkens laat kweken voor vlees dat is aangepast aan de Britse wensen.

J&J Tranfield is gespecialiseerd in de productie van worst en pizza’s voor de Engelse markt. Het bedrijf heeft een omzet van 175 miljoen euro en telt 1.400 werknemers.

De markt voor gemaksvoedsel in Engeland „is sterk in ontwikkeling”, stelt Vion, met een „groeiende behoefte aan leveranciers die in een ruim assortiment kunnen voorzien”. Vion heeft een omzet van 7,4 miljard euro wereldwijd en telt 15.150 werknemers. Het bedrijf is eigendom van Brabantse en Zeeuwse boeren, verenigd in de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO).