tv film

Love Actually (R. Curtis, 2003)RTL4, 20.30-22.25u.

De beste Britse acteurs verzamelden zich om mee te doen aan dit mozaïek, met talloze verhaallijnen en personages, waarin de liefde soms toch nog onverwachte vormen aanneemt. Met Bill Nighy, Colin Firth, Liam Neeson, Emma Thompson, Hugh Grant, Laura Linney.

Cast Away (R. Zemeckis, 2000)RTL5, 20.30-23.05u.

In moderne variant op het verhaal van Robinson Crusoë spoelt Tom Hanks aan op een onbewoond eiland en moet daar zien te overleven. Uitgebeend en doeltreffend scenario biedt Hanks als voornaamste tegenspeler een volleybal. Ondanks alle tegenslag blijft de film optimistisch van toon.

The Royal Tenenbaums(Wes Andersen, 2001)België2, 23.45-01:30u

Het uitbundige The Royal Tenenbaums is ingedeeld als een boek, met hoofdstukjes waarin de mythe van gezinsgeluk wordt onttakeld en opgebouwd. Wes Andersen en acteur en scenarist Owen Wilson presenteren in heerlijke jaren-zeventigpasteltinten de door incest, zelfmoord, racisme, depressies, verslaving en misdaad geteisterde familie Tenenbaum. Met vader Gene Hackman, moeder Anjelica Huston, hun ongewone kinderen (Gwyneth Paltrow) en Indiase butler.