Televisie Voorkeur

Noami Klein, boegbeeld van de antiglobalisten, te gast bij Joris Luyendijk in Wintergasten, Ned.2, 20.20-22.00u. Naomi Klein Foto NRC H'Blad Maurice Boyer 071011 Boyer, Maurice

actualiteiten

EénVandaag. Reportage over de keuze van veel Duitsers om zich in de Nederland te laten cremeren. Cremeren is tamelijk onbekend en duur in Duitsland. Verder een reportage over de succesvolle behandeling van probleemkinderen op een zorgboerderij. Ned.1, 18.20-18.45u.

Nova Politiek. Aandacht voor de beurs topvijf, met een terug- en een vooruitblik. En wie hebben het best belegd het afgelopen jaar, vijf beursanalisten of vijf dolfijnen? Verder een eigen reportage van Tom Kleijn over het leven in Bagdad. Ned.2, 22.15-23.00u.

documentaire

Close up: De fantastische harem. Het woord harem doet bij menig man de ogen glinsteren en de fantasie op hol slaan. Vooral in het Westen bestaat een beeld van de harem van de Ottomaanse sultans als een oord van uitbundige zinnelijkheid. De documentaire vergelijkt het westerse beeld van een harem met het echte haremleven. Regie: Liesbeth Hagen. Ned.2, 17.35-18.35u.

informatief

Welkom in Nederland. Programmaserie over integratie. Afl. 4: Haal een medemens in huis. Voor de 72-jarige Coen Fonk begon het met één Afrikaan, nu heeft hij inmiddels dertien jonge mannen in huis. Het leven van Zwanny Visser stond op zijn kop toen ze geheel onvoorbereid een zwangere Afrikaanse vluchteling in huis haalde. Ned.2, 19.20-19.50u.

NOS journaal jaaroverzicht 2007. Traditioneel overzicht met als rode draad dit jaar de zoektocht die Nederland maakte naar de eigen identiteit. En de discussies daarover op tal van terreinen. Presentatie: Rik van de Westelaken. Ned.1, 22.05-23.45u.

praatprogramma

Een Politiek Gesprek. Mat Herben praat met PVV-Kamerlid Hero Brinkman. Het Gesprek, 20.00-20.30u.

Wintergasten. Joris Luyendijk gaat bij de gasten op huisbezoek. Aan de hand van televisiefragmenten krijgt de kijker een beeld van hun gedachtewereld, hun habitat, hun land van herkomst. In de eerste aflevering de columniste en het boegbeeld van de andersglobalisten Naomi Klein (1970). Ned.2, 20.20-22.00u.

film

Films of the year 2007. Jonathan Ross praat met gasten over hoogte- en dieptepunten op filmgebied in 2007. Bekende acteurs over de films die het afgelopen jaar de grootste indruk op hen hebben gemaakt. BBC 1, 0.15-0.45u.

muziek

Het concert van de jaren 50. Impressie van het concert van de jaren vijftig met het Metropole Orkest en nationale en internationale sterren. Ned.2, 18.35-19.20u.

amusement

Thank God it’s Friday. Claudia de Breij stoomt studiopubliek en tv-kijker klaar voor het weekend. Ned.3, 21.45-22.30u.

Draadstaal. Satirische show over tijdloze thema’s met Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven. Deze week de Dikke Mannen en hun goede voornemens, Ruben speelt met vuurwerk en de priester ruimt de troep op na de kerstmis. Ned.3, 23.10-23.40u.

Marathon: The Dudesons. Verschillende afleveringen van een Finse comedieserie over vier goede vrienden die op een boerderij in Finland wonen. Hun leven is een aaneenschakeling van gevaarlijke, bizarre en hilarische situaties. Ned.3, 0.20-2.05u.