Sri-Lankese leger doodt veertig Tamil Tijgers bij zeeslag

COLOMBO. Het leger in Sri-Lankese leger heeft woensdag in een zeeslag voor de noordkust van het eiland zeker veertig strijders van de Tamil Tijgers gedood. Elf boten van de Tamil Tijgers werden tot zinken gebracht. Dat heeft een woordvoerder van het Sri-Lankese leger bekendgemaakt. Hij zei dat de rebellen de boten gebruikten voor het smokkelen van wapens. Het Sri-Lankese leger zette marineschepen, helikopters en straaljagers in tijdens de zeeslag. Vijf schepen van de rebellen zouden zijn ontkomen. Het leger zegt deze maand al minstens 400 Tamil Tijgers te hebben gedood. Sinds begin vorig jaar zouden meer dan 5.000 rebellen zijn omgekomen. De Tamil Tijgers strijden al tientallen jaren voor een eigen staat voor de Tamilminderheid in het noorden en oosten van het land. (AP, Reuters)