Selecite Musea

Jean Pierre Raynaud Hij sloopte vijftien jaren geleden zijn huis en sindsdien bewaart Jean Pierre Raynaud (Frankrijk, 1939) de brokstukken ervan. In Museum De Pont heeft hij de restanten van de woning, genaamd La Celle-Saint-Cloud, verdeeld over vijfhonderd glimmend metalen schalen. Hij noemde de installatie Maison. Raynaud is gefascineerd door wat hij archetypische objecten noemt; seriële reeksen van identieke objecten in uitgesproken kleuren. Het zijn vaak alledaagse voorwerpen die hij presenteert als monumentale sculpturen. Ze worden door hem vergroot, opeengestapeld of in rijen opgesteld en losgekoppeld van hun oorspronkelijke context. Jean Pierre Raynaud t/m 10 maart De Pont, Tj. Timmermansstraat 4, Tilburg. Di-zo 10-17u, 1 jan dicht. Jean Pierre Raynaud

Hij sloopte vijftien jaren geleden zijn huis en sindsdien bewaart Jean Pierre Raynaud (Frankrijk, 1939) de brokstukken ervan. In Museum De Pont heeft hij de restanten van de woning, genaamd La Celle-Saint-Cloud, verdeeld over vijfhonderd glimmend metalen schalen. Hij noemde de installatie Maison. Raynaud is gefascineerd door wat hij archetypische objecten noemt; seriële reeksen van identieke objecten in uitgesproken kleuren. Het zijn vaak alledaagse voorwerpen die hij presenteert als monumentale sculpturen. Ze worden door hem vergroot, opeengestapeld of in rijen opgesteld en losgekoppeld van hun oorspronkelijke context.

Jean Pierre Raynaud t/m 10 maart De Pont, Tj. Timmermansstraat 4, Tilburg. Di-zo 10-17u, 1 jan dicht.