Selecite Musea

Russische sprookjes Na succesvolle exposities over Ilja Repin, het Russische Landschap en Diaghilev toont het Groninger Museum nu Russische sprookjes, volksverhalen en legenden. De aandacht voor Russische legendes bloeide in de 19de eeuw op en kwam voort uit een verlangen om terug te grijpen naar het echte Rusland. De schilderijen van Victor Vasnetsov en de de illustraties van Bilibin openden eind van de 19de eeuw een nieuwe wereld. In dit imaginaire, magische rijk werden onderwerpen uit de Russische geschiedenis, legenden en literatuur gecombineerd met de nieuwe ontwikkelingen in de beeldende kunst. Russische sprookjes, volksverhalen en legenden tot 6 april in het Groninger Museum. Museumeiland 1. Di-zo 10-17u. 31 dec en 1 jan dicht. Russische sprookjes

Na succesvolle exposities over Ilja Repin, het Russische Landschap en Diaghilev toont het Groninger Museum nu Russische sprookjes, volksverhalen en legenden. De aandacht voor Russische legendes bloeide in de 19de eeuw op en kwam voort uit een verlangen om terug te grijpen naar het echte Rusland. De schilderijen van Victor Vasnetsov en de de illustraties van Bilibin openden eind van de 19de eeuw een nieuwe wereld. In dit imaginaire, magische rijk werden onderwerpen uit de Russische geschiedenis, legenden en literatuur gecombineerd met de nieuwe ontwikkelingen in de beeldende kunst.

Russische sprookjes, volksverhalen en legenden tot 6 april in het Groninger Museum. Museumeiland 1. Di-zo 10-17u. 31 dec en 1 jan dicht.