Ruth Jacott is Billie Holiday

Ruth Jacott is Billie Holiday Jazz-zangeres Billie Holiday probeerde honderd dagen in één dag te leven, en stierf uiteindelijk jong, aan drugs en drank. In de musical over haar leven heeft Ruth Jacott zich op Holiday gestort. De manier waarop zij de zangeres met al haar verschillende gezichten neerzet is boven alle verwachtingen. De mimiek, de klaaglijk theatrale zang, de grimassen in het gezicht; het is allemaal zeer geloofwaardig. Ook in haar zang heeft Jacott de nodige stappen teruggezet om verder te komen: de r&b zangeres is hier een introverte vertolkster, wier kracht ligt in de details. Holidays levensverhaal wordt verteld aan de hand van toepasselijke songs: de hits naast obscure liedjes. Tournee: t/m 13 april. Info www.theaterhits.nl. Beusker, Roy

Jazz-zangeres Billie Holiday probeerde honderd dagen in één dag te leven, en stierf uiteindelijk jong, aan drugs en drank. In de musical over haar leven heeft Ruth Jacott zich op Holiday gestort. De manier waarop zij de zangeres met al haar verschillende gezichten neerzet is boven alle verwachtingen. De mimiek, de klaaglijk theatrale zang, de grimassen in het gezicht; het is allemaal zeer geloofwaardig. Ook in haar zang heeft Jacott de nodige stappen teruggezet om verder te komen: de r&b zangeres is hier een introverte vertolkster, wier kracht ligt in de details. Holidays levensverhaal wordt verteld aan de hand van toepasselijke songs: de hits naast obscure liedjes.

Tournee: t/m 13 april. Info www.theaterhits.nl.