Overige films

* Cast Away (Robert Zemeckis, 2000, VS). In moderne variant op het verhaal van Robinson Crusoë spoelt Tom Hanks aan op een onbewoond eiland en moet daar zien te overleven. Uitgebeend en doeltreffend scenario biedt Hanks als voornaamste tegenspeler een volleybal. RTL5, 20.30-23.05u.

* Ghost (Jerry Zucker, 1990, VS). Whoopi Goldberg zorgt als spiritiste voor de komische noot in bovennatuurlijke thriller annex serieus sprookje met religieuze inslag. Overleden Patrick Swayze probeert post mortem vriendin Demi Moore te beschermen tegen moordenaar. Net5, 20.30-22.55u.

Sportman van het jaar (Mischa Alexander, 2006, Nederland). Polderromantiek kenmerkt bordkartonnen, Friestalig regiedebuut van scenarist Alexander over een in de liefde ongelukkige paalzitter tegen het decor van opkomend socialisme. Met Jochum ten Haaf. Ned.2, 22.50-0.25u.

* The Royal Tenenbaums (Wes Anderson, 2001, VS). Mild-bittere komedie over een in pasteltinten gefilmde Adams-family markeert nieuw hoogtepunt in de samenwerking tussen regisseur Wes Anderson en acteur/scenarioschrijver Owen Wilson. Ze presenteren de door incest, zelfmoord, racisme, depressies en verslaving geteisterde familie Tenenbaum met patriarch Gene Hackman, de elegant-gedecideerde moeder Anjelica Huston en hun drie kinderen. België 2, 23.45-1.30u.

* Grimm (Alex van Warmerdam, 2003, Nederland). Ondergewaardeerde speelfilm van de regisseur van o.a. Abel en De Noorderlingen. Grimmig sprookje, duister in plaats van ongerijmd, uitgebeend in plaats van gestileerd, abstract in plaats van dubbelzinnig helder. Een western, thriller en een horrorfilm waarin David Lynch door het raam gluurt. Met Jacob Derwig en Halina Reijn.Ned.2, 0.25-1.55u.