Negen uur op reis met Odysseus

Negen uur op reis met Odysseus Drie jaar na de succesrijke marathonvoorstelling Tantalus komt de Haagse toneelgroep De Apple wederom met een negen uur durende voorstelling naar de Griekse mythologie. Dit keer volgen we Odysseus (Hugo Maerten), de sluwe koning die na de Trojaanse Oorlog nog eens tien jaar doet over thuiskomen, alwaar zijn vrouw Penelope (Geert de Jong) zich een legertje uitvretende vrijers van het lijf moet houden. Om het verhaal een net andere invalshoek te geven, laat regisseur Aus Greidanus ook Penelope en de andere vrouwen aan het woord. Want hoe ziet het met die maagden die Odysseus en passant vermoordt? T/m 1 juni. Appeltheater, Scheveningen. Info 070-3502200 of www.toneelgroepdeappel.nl. [03-12-07]Geert de Jong (met Liz Taylorpruik) en Hubert Fermin (met Karl Lagerfeldcoupe) Den Haag, 03-12-07. Scene-beeld uit de voorstelling "Odysseus" bij toneelgroep de Appel, regie Aus Greidanus. foto leo van velzen. Velzen, Leo van

Drie jaar na de succesrijke marathonvoorstelling Tantalus komt de Haagse toneelgroep De Apple wederom met een negen uur durende voorstelling naar de Griekse mythologie. Dit keer volgen we Odysseus (Hugo Maerten), de sluwe koning die na de Trojaanse Oorlog nog eens tien jaar doet over thuiskomen, alwaar zijn vrouw Penelope (Geert de Jong) zich een legertje uitvretende vrijers van het lijf moet houden. Om het verhaal een net andere invalshoek te geven, laat regisseur Aus Greidanus ook Penelope en de andere vrouwen aan het woord. Want hoe ziet het met die maagden die Odysseus en passant vermoordt?

T/m 1 juni. Appeltheater, Scheveningen. Info 070-3502200 of

www.toneelgroepdeappel.nl.