Matthias Weischer

Matthias Weischer Matthias Weischer (1973, Elte, Westfalen) is een belangrijke Duitse schilder van dit moment en het Haags Gemeentemuseum wijdt vanaf 12 januari een expositie aan hem. Weischer werd eind jaren negentig bekend als een van de voornaamste representanten van de Neue Leipziger Schule, een groep kunstenaars die opvallen door hun grote theatrale schilderijen. Weischer schilderde doeken met daarop verweerde interieurs en vergeten ateliers waar de tijd heeft stil gestaan. Op de expositie ook late schilderijen, die hij dit jaar in villa Massimo, Rome maakte, met een kleurgebruik dat doet denken aan oude Italiaanse fresco’s. Matthias Weischer v.a 12 jan t/m 13 april Haags Gemeentemuseum, Stadhouderslaan 41. Di-zo 11-17u Matthias Weischer

Matthias Weischer (1973, Elte, Westfalen) is een belangrijke Duitse schilder van dit moment en het Haags Gemeentemuseum wijdt vanaf 12 januari een expositie aan hem. Weischer werd eind jaren negentig bekend als een van de voornaamste representanten van de Neue Leipziger Schule, een groep kunstenaars die opvallen door hun grote theatrale schilderijen. Weischer schilderde doeken met daarop verweerde interieurs en vergeten ateliers waar de tijd heeft stil gestaan. Op de expositie ook late schilderijen, die hij dit jaar in villa Massimo, Rome maakte, met een kleurgebruik dat doet denken aan oude Italiaanse fresco’s.

Matthias Weischer v.a 12 jan t/m 13 april Haags Gemeentemuseum, Stadhouderslaan 41. Di-zo 11-17u